YİYECEK-İÇECEK HİZMETLERİ BÖLÜMÜMÜZ ÜRETMEYE DEVAM EDİYOR

YİYECEK-İÇECEK HİZMETLERİ BÖLÜMÜMÜZ ÜRETMEYE DEVAM EDİYOR

Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü öğrencilerimiz, Alan Şefleri Yigit DÜZGÜN öğretmenimizin öncülüğünde bölüm atölyemizde lezzetli ürünler üretmeye devam ediyorlar. Öğretmenimize ve öğrencilerimize teşekkür eder, başarılı çalışmalarının devam etmesini dileriz.

30.09.2022 121

Yiyecek-İçecek Hizmetleri alanı altında yer alan mesleklerde, sektörün ihtiyaçları ve hizmet sektöründeki gelişmeler doğrultusunda mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

Bu alandaki meslek elemanları, işletmelerin mutfak, servis alanı, restoran/lokanta, pastane, kafeterya gibi kapalı mekânlarında ya da açık hava bahçe mekânlarında gerektiğinde büro ortamında çalışabilirler. Yiyecek içecek hizmeti veren ortamlarda çalıştıkları için, temiz, düzenli, sağlıklı ve hijyen kurallarına uyulan mekanlarda çalışmaktadırlar.

Yiyecek ve içecek hizmetleri alanından mezun olanlar, konaklama işletmelerinin yiyecek içecek ünitelerinde, pastanelerde, özel ve kamu kuruluşlarının (hastane, okul, işyeri, fabrika, ordu vb.) mutfaklarında, yemek fabrikalarında, ulaşım araçlarının yiyecek içecek ünitelerinde vb. yerlerde çalışabilirler. Unlu mamul üreten fırınlarda, kurum mutfaklarında, ulaşım araçlarının yiyecek içecek ünitelerinde, eğlence yerlerinde, resmi-özel havayollarında, otobüs şirketleri ve demir yollarında, fuarlar, sergiler, oteller ve mağazalarda iş bulabilirler. Ayrıca, mutfağı, pastaneleri olan işletmeler ile yiyecek ve içecek hizmeti veren iş yerlerinde görev alabilecekleri gibi, fuar/kongre host/hostesleri, otobüs/tren, havayollarında ilgili departmanlarında iş bulma imkanına sahiplerdir.

30-09-2022